Clicky

Missie & Visie

Missie

Wattec is een technisch engineering- en installatiebedrijf dat waterbehandelings- en energiebesparende systemen ontwerpt en installeert voor overheden en industrie.
Onze installaties worden altijd geplaatst volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met respect voor onze klanten en werknemers, de vigerende wetgeving en het milieu.

Visie

Wattec wenst innovatie, kwaliteitsvolle en duurzame oplossingen voor morgen te creëren ten dienste van haar klanten, het milieu en de maatschappij met als hoofddoel het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Geschiedenis

Historiek

De firma Wattec N.V. werd in augustus 2007 opgericht, door de fusie van de bedrijven Wadenex BVBA en N.V. De Wispelaere.
Beide bedrijven werkten in de periode ervoor al jarenlang samen. Op die manier werd de jarenlang opgebouwde kennis en kunde geborgd in één geheel.
N.V. De Wispelaere, toen gevestigd in Heusden-Destelbergen, werd opgericht in 1976.
Doorheen de jaren specialiseerde het bedrijf zich in hydromechanica en kwam op die manier ook in de wereld van de zwembadtechnieken terecht.
Hierin bouwde het een sterke expertise op, en kan ondertussen heel wat mooie referenties voorleggen.
Wadenex, opgericht in 1978 met focus op installatie van sanitair en verwarming, ondersteunde de uitvoering van de projecten.

Het nieuwe Wattec

In 2022 neemt Frank Matthys, ruim 30 jaar actief in de industrie (waarvan meer dan 10 jaar als bestuurder/directeur van Veolia Water)  Wattec N.V. over.
Het bedrijf maakt zich nu klaar voor een volgende stap in haar verhaal en structureert zich future proof.
Naast de reeds zeer goed ontwikkelde divisie van zwembadtechnieken wordt de industriële divisie verder uitgebouwd.
Met deze divisie worden projecten rondom waterzuivering, waterhergebruik en energiebesparing met oog voor innovatieve technieken en energiearme en/of besparende oplossingen ontwikkeld.
Het spreekt daarbij voor zich dat bestaande en nieuwe klanten kunnen blijven rekenen op de flexibiliteit van de lokale familiale onderneming.

Contacteer ons

 • Email

  info@wattec.be

 • Telefoon

  +32 (0)9 231 11 11
  +32 (0)475 89 30 39

 • Adres

  Deinse Baan 12
  B-9750 Zingem
  Oost Vlaanderen

Volg ons

Developed with the support of
Flanders Investment & Trade